Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 64 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Gratis rechtshulp Nieuw-West

Door: Gebruiker verwijderd
17 juni 2021

Volledig kosteloos rechtshulp aan bewoners van Nieuw-West door juristen in opleiding.

Zoals de toeslagenaffaire recent heeft bewezen is de onrechtvaardigheid de wereld nog altijd niet uit. Onschuldige mensen zonder kennis van de wet worden gedupeerd. Om de rechtvaardigheid (deels) terug te winnen willen wij door de buurt voor de buurt een rechtswinkel starten in hartje Nieuw-West, waar bekend is dat buurtbewoners onvoldoende weet hebben van het rechtssysteem en iedere vorm van (juridische) hulp hard kunnen gebruiken. Het voorgaande zal ertoe moeten lijden dat een rechtvaardiger maatschappij ontstaat, waarbij de toegankelijkheid van juridische informatie en het aanwenden van juridische hulp laagdrempelig wordt gemaakt voor de buurtbewoners van Nieuw-West. De huidige rechtswinkels in Amsterdam kunnen niet in de behoeften van de buurtbewoners van Nieuw-West voorzien, gezien de afstand en de grote drukte bij de desbetreffende rechtswinkels.

Het plan kan met hulp van de gemeente door onszelf worden uitgevoerd.


Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 17 juni 2021 16:44

Geweldig idee! Dit is zeker van belang in Amsterdam Nieuw West

Reageren


Gebruiker verwijderd | 17 juni 2021 18:36


Het is heel simpel ga naar google maps. Typ juridische informatie en wat blijkt alle plekken die juridische informatie ter beschikking stellen liggen binnen de ring. Wordt een tijd voor een in Amsterdam West zodat we als buurt hier ook makkelijker aan informatie kunnen komen

Reageren


Gebruiker verwijderd | 18 juni 2021 15:05

Ik zou er zeker langs gaan, als ik juridische problemen zou hebben. Toeslagenaffaire is een heel mooi voorbeeld! Hoop dat dit idee doorgaat. Het is namelijk hard nodig in Nieuw West. Groet, Gerda..

Reageren


Gebruiker verwijderd | 22 juni 2021 08:53

Het is belangrijk dat rechtshulp voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is, ook voor minder draagkrachtige rechtzoekenden! Super idee! Hopen dat er een rechtswinkel daadwerkelijk zal komen.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 27 juni 2021 10:22

Zeker een goed idee, ik kwam vanuit een heel andere buurt hier en heb inmiddels geleerd wat 'achterstandswijk' betekent. Heel triest. Dit soort zaken is hier ook nodig.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 9 juli 2021 08:30

Ik ben voor, maar ik zou graag zien dat dit initiatief aansluit bij buurtteam Amsterdam, waar al maatschappelijke dienstverlening wordt geleverd.

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren