Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 134 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Vernieuwing speeltuin Jacques Veltmanstraat

Door: Gebruiker verwijderd
25 juni 2021

Maak van onze speeltuin een inclusieve plek met aandacht voor natuurlijke en duurzame materialen, waar ieder zich welkom voelt

Binnen onze buurt heerst een door alle lagen heen gedeeld gevoel dat de speeltuin aan verbetering toe is.  Hij is niet geschikt voor de leeftijden waarvoor hij bedoeld is, en biedt weinig mogelijkheden voor jongere kinderen. Ook is er weinig groen of diversiteit in beplanting. 

Wel biedt hij genoeg ruimte om kinderen maar ook de ouders uit deze buurt met elkaar in contact te brengen en te verbinden, wat de buurt zelf én het gevoel van cohesie door alle bevolkingsgroepen heen sterk ten goede zou komen. Graag zien we een speeltuin die geschikt is voor meerdere leeftijden, gemaakt is met duurzame materialen, en die een laagdrempelige, uitnodigende ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners wordt. 

Graag zetten we voor: 
• Een participatietraject waarin zowel kinderen als hun ouders mee kunnen denken over de invulling van de nieuwe plek, om ook bij te dragen aan een gevoel van eigenaarschap. 
• De creatie van een veilige, inclusieve en toegankelijke plek waar ook kinderen met een beperking zich welkom voelen. 
• Toevoeging van speelelementen voor kinderen van 1 – 6 jaar. 
• Aandacht voor duurzame en circulaire materialen, bijvoorbeeld door toevoeging van waterdoorlatende ondergrond, in lijn met de klimaatadaptie agenda van de gemeente. 
• Een natuurlijke speeltuin die is ingericht om beroep te doen op creativiteit en verantwoordelijkheid van de spelende kinderen, met toepassing van natuurlijke, ecologisch verantwoorde spelmaterialen. 
• Toevoeging van diverse planten en groen, om zo ook bij te dragen aan de ecologische en biodiversiteitsambities van de gemeente Amsterdam. 
• Verbeterde zitplekken voor de ouders voor cohesie en verbinding in de buurt. 
• Verbeterde voorziening van wegwerpen van afval. 

Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 25 juni 2021 11:36

Deze plek kan nog veel beter benut worden! Met een groepje hebben we al een aantal ideeën verzameld:
https://www.soulfulash.com/stuff/speeltuinvernieuwing-jacques-veltmanstraat.pdf

Mocht het via het buurtbudget niet lukken zetten we onze plannen graag door met andere financiering, daarom verzamelen we ook handtekening op:
https://petities.nl/petitions/vernieuw-de-speeltuin-in-de-jacques-veltmanstraat-in-amsterdam?locale=nl

Reageren


Gebruiker verwijderd | 25 juni 2021 08:15

Deze huidige blauwe speeltuin is gedateerd en verouderd en nodigt uit -ook overdag- voor alcoholdrinkende hangjongeren-en ouderen. Een nieuwe mooie speeltuin met efficient gebruik van de ruimte is graag gewenst in deze kinderrijke en leuke buurt met leuke en betrokken buurtbewoners.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 25 juni 2021 08:52

there isn't that many playgrounds around and the ones that exists are a bit old. Such a playground would create better options for kids and parents! Exellent idea!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 27 juni 2021 05:44

Dit is een centrale plek voor de hele buurt tot aan het Sierplein. Er zijn verder geen speelplekken voor kinderen in dit gebied. Er komen steeds meer gezinnen wonen in zowel het Blue Band dorp als in het gebied Jacques Veltmanstraat. Voor de allerkleinsten is er niets. Er hangt een goede sfeer in de wijk, buurtbewoners willen dit samen.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 17:23

Fijn voor de kinderen, er is al niet veel in de buurt voor ze.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 22 juli 2021 11:31

Deze speeltuin is niet geschikt voor kinderen tot 10 jaar en verder is er geen andere in de buurt. Met onze dochter van 3 jaar gaan we altijd ergens ver weg met de fiets. Er wonen heel veel kinderen en ouders in deze buurt. Het is echt tijd dat er een plek komt voor de kinderen en ouders in de buurt.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 28 juni 2021 11:45

Because whole neighbourhood would benefit from it. The spot is already there it's just about making it more kids friendly. There are plenty of kids in our complex who could learn,play , interact much more if there would be place to bring them together.

Reageren


Argumenten tegen

Gebruiker verwijderd | 25 juni 2021 14:23

Zonder gericht toezicht in de buurt nemen hangjongeren de overhand op dit soort plekken.

Reageren
Gebruiker verwijderd | 25 juni 2021 18:18

Deze plek is te ver van de school af. Als er savonds voldoende verlichting is zal het criminele gedeelte wel meevallen. Het zit niet echt in de loop voor schoolgaande jeugd.

Gebruiker verwijderd | 26 juni 2021 12:06

Jongeren hangen sowieso, jongeren hebben altijd gehangen. Maar met overdag en in de vroege avond veel met plezier spelende kinderen zullen ze daar niet zo veel zin in hebben. Als de speeltuin bovendien aantrekkelijk genoeg is, ook voor buurtbewoners, om daar even een bakkie te doen of bij elkaar te komen wordt het er ook veel beter van en wordt daar hangen minder fijn. Met goede, gerichte verlichting wordt bovendien inderdaad veel criminaliteit voorkomen.Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren