Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 62 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Wij willen een groene en schone Voorburgstraat!

Door: Gebruiker verwijderd
30 juni 2021

Hoe? Door de 10 bomen die in de Voorburgstraat staan op te vullen met planten en bloemen voor een groener en schoner aanzicht.

Groen verbindt. Dat merk ik dagelijks als ik met mijn planten en bloemen bezig ben in mijn kleine 'tuintje' aan de voorkant van mijn huis in de Voorburgstraat. Mensen van alle nationaliteiten spreken mij aan en laten mij weten hoezeer ze van de bloemenpracht genieten, jong en oud, mannen, vrouwen en kinderen. Naast mijn eigen tuintje heb ik ook de boom tegenover mijn huis 'geadopteerd' en de boomspiegel rondom van planten en bloemen voorzien. De buurman deed hetzelfde en samen hebben we geprobeerd meerdere bomen in de straat te 'versieren'; hij doet dat door het planten van stokrozen en ik door het inzaaien van bloemen. 
Maar de grond is niet zo goed, mensen laten hun honden daar uit en de bomen worden als vuilnisbak gebruikt... :-( In de straat achter ons (Rijswijkstraat) hebben bewoners samen met de gemeente ook alle bomen opgevuld en dat ziet er geweldig uit! Dat bracht mij op het idee om de 10 bomen die in het gedeelte van de Voorburgstraat staan vanaf de Fiep school t/m Benji's professioneel door een groenbedrijf te laten beplanten. Met goede grond en planten geschikt voor de plek. Zodat onze straat na vele, vele jaren bouwoverlast weer aangenaam, mooi en schoon wordt. Mijn verwachting is dat mensen dan minder geneigd zijn hun sigarettenpeuken, zakjes en ander afval bij de boom te gooien; een kale plek nodigt nu eenmaal sneller uit. Als de planten eenmaal beplant zijn, zorgen de bewoners voor het onderhoud. Wat extra bewateren, onkruid weghalen, snoeien, etc. Zodat we samen van een groene en schone straat kunnen genieten!


Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 30 juni 2021 19:35

Goed plan!!! Ik wil meer groen!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 30 juni 2021 20:46

Meer groen tussen de huizen geeft de omgeving een stuk vriendelijke en mooie uitstraling. Ook goed voor diverse insecten.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 2 juli 2021 06:42

Maak het heerlijk groen in de stad!!!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 6 juli 2021 16:34

Ik ben voor want ik hou van veel groen.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 8 juli 2021 01:05

Omdat de mensen er hun honden Uit laten .hun fietsen tegen de boom plaatsen meer groen in de wijk en straat is zeer welkom

Reageren


Gebruiker verwijderd | 4 juli 2021 12:23

Mooi plan maar ik denk dat je geen groenbedrijf hoeft in te schakelen, 10 boomspiegels kun ej met een paar buren prima zelf doen en onderhouden. as je de goede planten kiest heb je er echt heel weinig werk aan is mijn ervaring.

Reageren
Gebruiker verwijderd | 6 juli 2021 14:37

Met een paar buren kom je inderdaad een heel eind, dat doen we nu al. Maar we blijven tegen de slechte grond aanlopen en veel planten die we planten redden het niet... Professioneel advies over de grond en type planten + professionele 'groene vingers' zullen de boomspiegels duurzaam vergroenen zodat wij er nog jaren plezier van kunnen hebben! Het onderhoud kan dan daarna door de buurtbewoners gedaan worden...Gebruiker verwijderd | 8 juli 2021 08:36

ik ben voor want de straten zien er prachtig uit

Reageren


Gebruiker verwijderd | 8 juli 2021 13:00

Helemaal blij mee zijn nu net afval bakken

Reageren


Argumenten tegen

Gebruiker verwijderd | 8 juli 2021 13:02

Heb niets op tegen alleen maar positief meer groen

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren