Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 63 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Sociaal natuurgebied Uffizilaan

Door: Gebruiker verwijderd
5 juli 2021

Aan de Uffizilaan een ontmoetingplek voor alle leeftijden om te ontspannen, spelen en genieten van de natuur.

Het plantsoen langs de Uffizilaan is nu een verwaarloosde groenstrook. Dat is zonde, want het ligt in een levendige buurt. Dat kan beter: deze strook kan een levendige plek worden waar buurtbewoners, jong en oud, samenkomen om te eten, drinken en spelen. Daarnaast kan de natuurwaarde worden verbeterd. Daarom is ons plan om in deze groenstrook zitplaatsen, speeltoestellen en een moestuin te maken. En planten die de biodiversiteit bevorderen en een fontein voor de waterkwaliteit. 

Daarmee wordt deze strook een centrale ontmoetingsplek voor de buurt en wordt tegelijkertijd de natuurwaarde verhoogd. 

Het grotere werk zal door de gemeente/ een hovenier gedaan moeten worden, net als plaatsing van de speeltoestellen. Maar het is juist mooi om ook als buurt wat te doen, zoals planten van planten. Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 11 juli 2021 12:22

Wat een leuk idee. Zowel de mogelijkheid om een plek te hebben waar de buurt elkaar kan ontmoeten is van toegevoegde waarde. Als ook de natuur speeltuin. Dat stukje kan wel een kleine opknap beurt gebruiken.

Reageren
Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 07:06

Dit is een leuk idee. Deze groenstrook is ook de plek waar de honden uit de buurt uitgelaten worden. Ik zou graag zien in dit plan dat die ook ruimte krijgen. En laten we vooral ook wat verwaarloosde stukjes groen in de buurt houden. Andere zorg is afval t.g.v. buurt ontmoetingen en het brood dat achterblijft bij het voeren van de eendjes. Spikey vind het onweerstaanbaar en wordt daar ziek van en ratten komen erop af. Als dit plan uitgevoerd wordt graag aandacht hiervoor.Gebruiker verwijderd | 11 juli 2021 18:01

Leuk voor de kinderen, maar ook voor alle buurtbewoners,kijk er naar uit!!!!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 11 juli 2021 22:48

Ik ben voor want een sociale ontmoetingsplek is erg goed voor de cohesie van de buurt.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 06:15

Heel leuk plan. Ik ben voor. Vooral meer groen, dat is natuurlijk alleen maar goed.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 18:03

Fijne plek voor de kinderen om te spelen en waar de buurt bij elkaar kan komen.

Reageren


Argumenten tegen

Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 09:20

Lastig, mooi groen is fijn, maar dat vergt vrees ik meer dan een enkele investering. Daarnaast: als je het verwilderde groen aantrekkelijker maakt voor mensen met fontijnen en vlotten vergaat de rust voor flora/fauna, zoals de zwanen die er jaarlijks broeden. Ik zou liever geld inzetten om versteende gebieden om te zetten in groen.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 19 juli 2021 21:55

Ik ben niet tegen het uffizilaan voorstel, maar wel tegen wat ingetekend is voor het eiland nl natuurspeeltuin en trekvlot. Waarom gaan wij volwassenen bepalen wat leuk is voor kinderen? De kinderen spelen er nu volop, het is een spannend stukje terrein, pa en ma staan niet zo maar voor je neus, ze slepen allerlei gevonden schatten mee, worden lekker vies. Geweldig! Een echte natuurspeeltuin zonder de bemoeienis van al die volwassenen die het allemaal zo graag willen reguleren.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren