Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Niet genoeg likes

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 8 van de 40.

Status

Dit plan had niet de nodige 40 likes om door te gaan naar de haalbaarheidstoets

Verbeteren speel kwaliteit zuid-west nw sloten

Door: Gebruiker verwijderd
11 juli 2021

In dit gebied van nieuw sloten is de buiten speel accomodatie voor kinderen erg summier. Zeker in vergelijking met de rest van Nw sloten

Mogelijkheden bijkijken om bijvoorbeeld extra speeltoestellen, klimrekken, en andere uitdagende activiteiten voor kinderen t/m 10 jaar te realiseren.
Deze kinderen mogen vaak nog niet  alleen de wijk in om te spelen. Het oversteken van de laan van vlaanderen of nog erger de antwerperbaan is te gevaarlijk.
Maar ze hebben wel de leeftijd dat ze met vriendjes buiten willen spelen. Maar er is maar 1 klein speeltuintje met 4 apparaten. Die weinig uitdaging geven. En dit is ook veel te summier voor de grootte van het gebied.
Daarom is het misschien beter om op het liedekerker plantsoen meer toestellen neer te zetten. Er staat nu een oude tafeltennis tafel die als veredeld klimrek gebruikt wordt.
Als we hier nu eens aan de linkerkant van het fietspad een flinke speeltuin maken voor bvbld  kinderen tm 6 jaar en een de rechterkant een leuke uitdagende speeltuin tm kinderen voor bvbld 10 jaar.

Ruimte genoeg en ik denk een goede toevoeging op de leefbaarheid van dit  gedeelte van nw sloten


Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 17:43

Ik ben tegen want ik woon aan dit plein. Het is voor mijn kinderen en andere kinderen uit de buurt en van de opvang Groeivilla een heerlijk plein om vrij te spelen. Die oude tafeltennistafel wordt dagelijks door veel kinderen en volwassenen gebruikt om te tafeltennissen of met een grote bal te 'tafelen'. Ook wordt de tafel regelmatig beklommen, maar dat is volgens mij geen probleem. Op het plein wordt nu gevoetbald, geskateboard, geskeelerd, gestept, gefietst, kubb gespeeld, gestoepkrijt, etc.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 18:46

Ik ben tegen. Ik woon aan het pleintje en wil de ruimte in het midden graag behouden voor vrij spelende kinderen en volwassenen die rustig willen zitten en genieten van het mooie groen. Er zijn kleine speeltuintjes verspreid door Nieuw-Sloten, waaronder 1 straat achter ons pleintje langs het fietspad. Van de tafeltennistafel hebben we geen last en deze wordt uitbundig gebruikt op verschillende manieren. Ons pleintje is aantrekkelijk en dat willen we zo houden.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 18:58

Het Liedekerkeplantsoen is geen speelttuin maar een ruim opgezet plantsoen waar zowel jong als oud te vinden is. Samen spelen samen praten voor iedereen wat wils wat ook het bestemmingsplan is. Ouders kunnen samen met hun kind naar de speeltuin van Oud Sloten gaan waar voldoende speel attributen zijn. Ik ben tegen en vind het ook raar om dit tijdens de vakantie periode zo neer te leggen.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 19:03

Ik weet niet waar dit vandaan komt want dit idee was al afgeserveerd.
Het plein links met de tafeltennistafel wordt gebruikt door de jeugd in alle leeftijdscategorieën. Voetballen, fietsen, rollerskaten, noem maar op.
Het grasveld aan de rechterkant is niet alleen een groene long in dit gedeelte van Nieuw Sloten en wordt vaak bespeeld. De afwisseling in speelmogelijkheden links en rechts is prima. Daarnaast is de andere speeltuin zelden met meer dan 10 kinderen bezet. Genoeg alternatieven dus

Reageren


Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 19:10

Ik ben tegen want er zijn mijns inziens wel voldoende speelplekken voor kleine kinderen met speeltoestellen. Oa Voor t Dijlehof , of iets verder op ook kangsct fietspad en niet heel veel verder is een grote speeltuin in oud Sloten. Ja, dan moet je als ouder wel even mee. Er zijn maar weinig speelplekken als deze die ook voor wat oudere kinderen, de BSO en voor volwassenen ( denk aan de workouts klasjes, skaten, skeeleren, tennis/ badminton, tafelen, tafeltennis etc ) en volwassenen

Reageren


Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 19:25

Als eerste wil ik aangeven dat ik het zeer vreemd vind dat dit nogmaals wordt gemonitord daar ik al een brief heb ontvangen van de Gemeente dat het Liedekerkeplantsoen blijft zoals het is.

Ik zou er voor pleite om het Liedekerkeplantsoen te behouden zoals het is omdat het nu een multifunctioneel plein is. De ideeën die de vorige keer werden genoemd wordt het plein beperkt in zijn mogelijkheden. Ik zie dat er nu diverse activiteiten plaatsvinden door zowel kinderen als volwassenen.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 20:06

Ik ben tegen. Er zijn genoeg speeltuinen in de omgeving. Daarnaast zijn er juist weinig pleintjes waar ook de oudere(kinderen) kunnen spelen/skaten/voetballen/fietsen/steppen/rennen. Ook wordt er van dit plein regelmatig gebruik gemaakt door volwassenen sport klasjes. Verder zijn er in de buurt geen tot weinig tafeltennis plekken en die is juist hier wel aanwezig.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 19:37

Het Liedekerkeplantsoen is - zoals de naam al zegt - een plantsoen; geen KINDERspeelplek. Het is al 25 jaar een plek waar iedereen, jong en oud, een spel spelen, een lucht/springkussen gebruiken tijdens een familiefeest, een buurtactiviteit organiseren, zonder dat men in de ruimte beperkt wordt door vaste speeltoestellen o.i.d.
De huidige inrichting wordt dus voor zeer uiteenlopende activiteiten en doelgroepen gebruikt, en levert al 25 jaar geen of vrijwel geen overlast voor de aanwonenden.

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren