Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 171 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Campagne tegen zwerfvuil in De Aker

Door: Gebruiker verwijderd
12 juli 2021

Naast verschillende andere activiteiten willen we ook met een campagne via banners en billboards zwerfvuil bestrijden in De Aker.

De bewonersgroep De Schone Aker organiseert al enkele jaren activiteiten om samen met bedrijven, winkeliers en scholen zwerfvuil te bestrijden in De Aker. We doen met veel succes jaarlijks mee met de Landelijke Opschoondag in maart en de World Cleanup Day in september. Daarnaast prikt een groeiende groep bewoners op de eerste zaterdag en derde zondag van de maand een aanzienlijk deel van de wijk schoon. Met een opvallende voorlichtingscampagne willen nu ook wat aan de 'voorkant' doen: zorgen dat er simpelweg minder afval op straat wordt gegooid. We werken een campagne uit met banners over de weg, billboards langs de weg en billboards bij alle tramhaltes. Zodat ook iedereen die in De Aker woont en/of er doorheen reist weet dat de bewoners in De Aker willen wonen in een duurzaam schone wijk zonder zwerfafval.   


Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 09:16

Zwerfafval is een structureel probleem in de Aker. Je ziet dat er groepen jongeren en volwassenen zijn die totaal achteloos hun afval uit de auto gooien, of bij hangplekken op straat laten slingeren. Er zijn ook grote groepen vrijwilligers die dit vervolgens weer opruimen, maar zonder die inzet zou de buurt echt verloederen. Door een campagne kan je dit probleem hopelijk bij de kern aanpakken. Een ander idee is om basisschool kinderen een keer een rondje te laten opruimen, om jong te leren.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 09:58

Er zwerft heel veel vuil en bewustwording van bewoners is nodig om dit in te dammen

Reageren


Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 13:28

Zwserfvuil is een enorm probleem in de wijk. Een campagne kan helpen om gedragsverandering plaats te laten vinden.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 10:53

Er is een ontzettend prijzenswaardige groep bewoners die zich al lange tijd enorm inspant voor een schone Aker door het vuil periodiek op te ruimen. Van daaruit komt dit voorstel ook. Ik zie zelf nog niet kans om me op de afgesproken tijdstippen aan te sluiten maar ruim wel individueel op eigen momenten vuil in de omgeving op. Deze groep bewoners verdient echt steun vanuit de gemeente in de aanpak van dit probleem!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 13 juli 2021 14:07

Alle positieve acties en uitingen juich ik zeker toe. Meer, grotere en geleegde afvalbakken ook, overigens. Veroordelen, wijzen en azijnpissen gebeurt al voldoende.

Reageren


Argumenten tegen

Gebruiker verwijderd | 12 juli 2021 15:09

Al die billboards zijn ook vervuiling, namelijk van mijn uitzicht

Reageren
Gebruiker verwijderd | 14 juli 2021 12:51

En als de gemeente eindelijk eens de groenvoorzieningen goed zou bijhouden ... dan hebben we minder last van zwerfvuil en kan de horizonvervuiling van billboards worden voorkomen!

Gebruiker verwijderd | 15 juli 2021 08:29

U kijkt dus liever tegen zwerfafval aan? Die billboards zijn een gevolg van het zwerfafval.



Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren