Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 45 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Hondenpoep opruimen uit de stad

Door: Gebruiker verwijderd
13 juli 2021

Hondpoep meldingsapp ontwikkelen om de gemeente nauwkeurige informatie te verstrekken om poepafval op de juiste plaatsen te installeren.

Stelling:
Veel Amsterdammers bezitten een hond, daar beleven ze plezier aan, want honden kunnen een bron van vreugde zijn. Echter, honden moeten worden uitgelaten en dus vullen veel straten zich 
’s ochtends, ’s middags en ’s avonds met baasjes die hun hond hun behoefte laten doen. 
 
Probleem:
Helaas blijft, in veel gevallen, de hondenpoep op de stoep of in het gras liggen. De reden daarvoor is dat er vaak geen middel voorhanden is om de poep in te deponeren. Hondenpoep aanraken is vies en ongezond, dus wordt het achtergelaten, zodat andere voorbijgangers erover uitglijden en minder van hún wandeling kunnen genieten. We willen graag een schone stad voor iedereen. 
 
Oplossing:
Om dit probleem op te lossen en de straten schoon te houden, stellen we voor om een ​​mobiele applicatie (iOS & Android) te ontwikkelen die hondenpoep meldt. Op die manier kunnen voorbijgangers via de app achtergebleven hondenpoep melden. Door informatie te verzamelen, kunnen we in de loop van een paar maanden de paden en straten in zicht krijgen waar zich regelmatig hondenpoep bevindt. Die informatie zullen we dan delen met de gemeente en met hen samenwerken om een ​​actie te starten om op deze plaatsen de juiste afvalzak dispenser voor honden en afvalverzamelaar te installeren waar hondeneigenaren de hondenpoep kunnen deponeren. Het resultaat zal zijn: een schoner Amsterdam waar we allemaal kunnen genieten van onze dagelijkse wandeling.


Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 19 juli 2021 16:01

Ik ben voor mits er niet alleen prullenbakken geplaatst worden, maar op die plekken ook gewoon heel flink gehandhaafd wordt. Dat het achterlaten van hondenpoep maar flink duur wordt.

Reageren


Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren