Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 52 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Educatie Centrum voor kinderen

Door: Gebruiker verwijderd
13 juli 2021

Het Educatie Centrum ondersteunt het leerproces van kinderen op de basisschool d.m.v. individuele begeleiding en extra educatie.

Iedereen kan succesvol zijn door de juiste educatie en begeleiding.

Teveel kinderen in Amsterdam krijgen geen kans op de hoogste kwaliteit onderwijs en educatie. Kinderen die opgroeien in arme gemeenschappen hebben minimale toegang tot de juiste middelen en begeleiding om hun maximale potentie te bereiken.

Athena Educatie Centrum voor kinderen zet zich in om onderwijsgelijkheid te realiseren.

Het Educatie Centrum zal persoonlijke begeleiding bieden aan kinderen op de basisschool en zo een set vaardigheden meegeven om goed voorbereid naar het middelbaar onderwijs te gaan op het hoogst haalbare niveau.

Bij het Educatie Centrum zullen de pijlen o.a. gericht zijn op de volgende onderwerpen:

- Leren: Het ene kind heeft net dat beetje extra begeleiding nodig dan het andere kind. Dat is absoluut niet erg, het zal juist het doorzettingsvermogen stimuleren. Het Educatie Centrum kijkt naar naar wat een kind nodig heeft om te slagen en zichzelf goed te ontwikkelen.

- Taalontwikkeling: Het uitstekend beheersen van de Nederlandse taal zal een kind meer zelfvertrouwen geven nu en in een later stadium. Ook zal dit bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en zorgen voor een optimale integratie.

- Voeding:
Bewustwording creëren bij kinderen over gezond en ongezond eten. Dit kan overgewicht voorkomen en zal resulteren in een betere gezondheid. Ook draagt het bij aan een gezond gebit.

- Sport: 
Kinderen stimuleren om deel te nemen aan een sportclub zal niet alleen goed zijn voor de conditie, maar ook bijdragen aan het omgaan met emoties (bij het verliezen of winnen van een wedstrijd). Daarnaast ontwikkelen ze sociale vaardigheden door het ontmoeten van nieuwe contacten.

- Milieu: Hoewel onze buurt is voorzien van de nodige flora en fauna is er toch een flink negatief aspect wat vrij moeilijk over het hoofd te zien is: AFVAL. Bewustwording creëren bij de kinderen door belangrijke thema's zoals "milieu" te behandelen zal bijdragen aan een stukje verantwoordelijkheidsgevoel. 

Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 14 juli 2021 07:37

Onderwijs is enorm belangrijk voor ons allemaal!

Reageren


Gebruiker verwijderd | 14 juli 2021 08:01

Heel goed om iedereen gelijke kansen te geven, integratie te bevorderen

Reageren


Gebruiker verwijderd | 14 juli 2021 09:44

5 zeer belangrijke pijlers! En gelijke kansen voor iedereen. Leerzaam en leuk initiatief.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 14 juli 2021 10:28

Eik kind moet alles kunnen leren.

Reageren


Argumenten tegen

Gebruiker verwijderd | 14 juli 2021 08:02

Niet, alleen maar heel goed, alle kinderen gelijke kansen

Reageren


Gebruiker verwijderd | 23 juli 2021 11:33

individuele aanvraag van een “centrum”. mogelijk zijn buurt budgetten daar niet voor bedoelt. klinkt als een initiatief waar men via andere wegen subsidie coor kan krijgen

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren