Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 157 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Wildlife Wellness Walks

Door: Gebruiker verwijderd
16 juli 2021

Wildlife Wellness Walks zijn wandelingen in de natuur en gaan over mentale gezondheid, contact met de buurt en een schone leefomgeving.

Een groot deel van de bewoners in Geuzenveld, Slotermeer en Sloterdijken heeft een kwetsbare sociaaleconomische status en kampt met een slechte gezondheid. De bevolking bestaat uit mensen met verschillende culturele achtergronden. De sociale cohesie in de buurten is relatief laag. Er is sprake van meer spanningen en discriminatie tussen bewoners en sterke gevoelens van onveiligheid. Tegelijkertijd is vervuiling op straat een grote ergernis. 

Om het afvalprobleem tegen te gaan en de leefomgeving schoner te krijgen organiseert Embodied Empowerment in 2022 de Wildlife Wellness Walks. Tijdens deze wandelingen komt men in beweging, wordt er contact gemaakt met andere mensen uit de buurt en krijgt de omgeving rondom de Sloterplas een opruimbeurt. 
 
In samenwerking met verschillende bewoners, ondernemers en wijkpartners voert elke wandeling rondom de Sloterplas en is er aandacht voor de mentale gezondheid. De wandeling duurt 2,5 uur en is 5 kilometer lang. Per keer doen maximaal 30 mensen mee. Na afloop wordt er gezamenlijk een gezonde maaltijd bij Scouting Sarto aan de Sloterplas.

Het plan wordt uitgevoerd door Embodied Empowerment. Deze community van welzijnsprofessionals en beoefenaars van lichaamsgerichte therapie organiseert evenementen die gaan over de balans tussen lichaam, geest en omgeving. Yoga, Tai Chi, mindfulness, dans, en klankhealing zijn daar voorbeelden van. De missie is om mensen te helpen ontdekken, hoe ze voor hun eigen welzijn kunnen zorgen.
 
In 2022 willen we daarom 10 wandelingen organiseren waaraan in totaal 300 bewoners uit verschillende delen van Amsterdam Nieuw West meedoen. Door deze mensen samen in beweging te brengen, versterken we de sociale cohesie en maken we de buurten sterker en leefbaarder.
 
 - Kom (weer) in beweging
 - Ga naar buiten, de natuur in
 - Leer mensen in je buurt kennen  
 - Zorg voor jezelf en je buurt 
 - Voel je beter 
 - Extra: inclusief een voedzame, gezonde maaltijd
 - Gratis deelname

 Argumenten

Argumenten voor

Gebruiker verwijderd | 22 juli 2021 10:30

supergaaf idee wat fysiek, sociaal en mentaal goed is voor ieder individu maar ook voor de groep en buurt! Laat dit aub doorgaan, dit is gewoon super

Reageren
Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 13:06

Dankjewel Tjebbe! Leuk om te horen!Gebruiker verwijderd | 18 juli 2021 04:54

Goed plan. Heel origineel idee. Gezond

Reageren
Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 13:08

Dankjewel Marianne! Een mooi compliment!Gebruiker verwijderd | 20 juli 2021 20:38

Ik denk dat dit een goede, laagdrempelige, manier is om mensen samen te brengen.

Reageren
Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 13:09

Marja! Wat leuk. Je bent van harte welkom om mee te doen!Gebruiker verwijderd | 22 juli 2021 15:11

Great idea to combine physical mental and spiritual wellbeing. I'm very familiar with the organizers of this initiative and trust their project to be beneficial for all of the nieuwe west community!

Reageren
Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 13:12

Hi Andreas, Thank you for your support and trust in us! xxGebruiker verwijderd | 23 juli 2021 06:39

Nothing makes you feel more connected and more invested in your place than developing a connection with community and ecosystem. This concept covers both in a deep and meaningful way.

Reageren
Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 13:13

Hi Cory, Thank you so much for your support and reflection on the value of our project. We whole heartedly agree! All the best xGebruiker verwijderd | 26 juli 2021 08:12

Heel mooi en bijzonder initiatief om mensen bij de "grasroots" betrokken te maken bij hun buurt en met elkaar. Dat gezegd hebbende zit daar ook wel de uitdaging in om mensen met diverse achtergronden bij elkaar te brengen. En juist daarom kan dit project het begin zijn van iets heel mooi's, laagdrempelig en met een open vizier. Top dus!!!

Reageren
Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 13:14

Hi Salah, Thank you for you vote, support and enthusiasm for our project. Strength in community is at the heart of what we do and you're words really resonate with our vision. Thank you so much! All the best.

Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 13:18

Wat een goede, uitgebreide reactie. Dankjewel daarvoor en die uitdaging gaan we natuurlijk graag aan. De community zelf is al heel divers en bestaat uit mensen uit verschillende landen. Er wordt zowel Engels als Nederlands gesproken en door samen te werken met andere lokale initiatieven denken we mensen met diverse achtergronden bijeen te kunnen brengen.Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 13:17

supergaaf idee, zal zeker willen mee doen en wens dat dit bestaat in mijn eigen buurt. Vooral na de covid isolatie periode is het herstellend in de groene buitenwereld weer in menselijke contact te komen op een gezonde manier, met een goed doel.

Reageren
Gebruiker verwijderd | 26 juli 2021 13:22

Hey Rose, dankjewel voor je steun! We doen ons best om het door te laten gaan en als het lukt, ben je natuurlijk van harte uitgenodigd. Dankjewel voor je stem!Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren