Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 50 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

10 groene parkjes in Nieuw West erbij!

Door: Gebruiker verwijderd
17 juli 2021

Glorend groene rand voor heel Nieuw West! Minstens tien stadsparkjes erbij op de meest zichtbare plekken van allemaal: woonbootdaken.

Meer groen? De makkelijkste en voor iedereen meest zichtbare manier om extra groen te scheppen is op de daken van woonboten! 
 
Een groen woonbootdak is een extra boom: het geeft u als buur of voorbijganger een veel prettiger uitzicht, vermindert de hittestress, filtert op neushoogte fijnstof en CO2 af en is goed voor bijen en vlinders. Binnen in de boot dempt het groendak omgevingsgeluid en verlaagt het energieverbruik. En nieuwe ontwikkelingen maken de mooiste bloemen- en kruidendaken mogelijk.
 
De eerste 10 woonbotenbewoners die aanleggen krijgen gegarandeerd een startpremie voor maximaal de helft van de aanlegkosten, plus gratis begeleiding van Grachten van Smaragd. 
 
Elk groendak is meegenomen, maar op woonboten helemaal! Nieuw West krijgt meer groen zonder dat ten koste gaat van enige andere ruimtevraag: de daken liggen er al en zijn nergens anders voor te gebruiken. Daarnaast het is ‘gratis’ openbaar groen, omdat bewoners het zelf onderhouden. Bovendien, omdat ze zo prachtig in het zicht liggen zijn ze de perfecte inspiratiebron voor de buurt om ook verder te gaan vergroenen!
 
Burgerinitiatief Grachten van Smaragd nodigt sinds 2015 boot voor boot waterbewoners uit van hun dak een tuin te maken. Ons doel is alle woonboten een groendak, als cadeau voor Amsterdam in 2025, als de stad 750 jaar bestaat. Inmiddels hebben ruim 180 Amsterdamse woonboten een groendak.

https://www.grachtenvansmaragd.nl/


Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren