Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 52 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

houtoven voor de gemeenschap

Door: Gebruiker verwijderd
18 juli 2021

Een houtoven in een openluchtruimte waar mensen uit de gemeenschap (en niet alleen) hun brood kunnen bakken en gezellig kunnen kletsen.

Vroeger had elke gemeenschap een sociale houtoven. Er werden relaties gelegd rond deze oven, recepten werden geleerd, het zuurdesem dat het brood van morgen zou creëren, werd gedeeld.

Een groeiende buurt als Nieuw West, waar veel verschillende culturen samenkomen, heeft misschien een plek als deze nodig.
Stel ik een houtoven voor in een open ruimte. Een keer per week kunnen mensen hun eigen brood of traditioneel gebakken goederen meenemen om te bakken. Er kan thee en koffie zijn om te drinken en mensen kunnen kletsen terwijl ze op zijn beurt wacht om te bakken. Dit kan een grote stimulans zijn om een ​​hechte gemeenschap op te bouwen.
De gemeente moet ervoor zorgen dat er een veilige houtoven wordt gebouwd. Er moeten minimaal 4 personen verantwoordelijk zijn voor de werking van de oven. Het personeel van een pizzeria (of zo...) kan misschien je leren hoe een houtoven werkt. Verantwoordelijke mensen moeten ook een cursus veiligheidsbeheer volgen, geleid door brandweerlieden. Vrijwilligers moeten zorgen voor koffie en thee. Mensen die hun producten komen bakken, konden een vrijwillige donatie achterlaten (2-3 euro) om thee en koffie en de kleine dingen voor de gezelligheid te kopen.
Samen koken is een verenigde en gezonde gemeenschap creëren. Ik denk dat nieuwe west zo'n plek nodig heeft om een ​​toekomst van delen, dialoog en eenheid te bereiken.

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren