Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 122 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Meiden (kook)studio

Door: Gebruiker verwijderd
19 juli 2021

Een studio van en voor meiden. Een ontmoetingsplek waar ze kennis opdoen en leuke activiteiten organiseren.

Mijn naam is Aziyme Akgun en ik wil graag samen met jonge meiden tussen de 10 - 23 jaar een plek creëren waar ze zich thuis voelen. Een plek die ze eigenen en verantwoordelijk voor voelen. Die zij bouwen en helpen verder groeien, net als dat ze elkaar helpen bloeien. Een laagdrempelig ontmoetingsplek voor jonge meiden die uitnodigend, veilig en betrouwbaar aanvoelt. Een (kook)studio; waar overdag vrouwen uit de buurt gebruik van kunnen maken en in de middag en avond de jonge meiden.
 
Idee is om een plekje te creëren waar jonge meiden bij elkaar komen en samen het aanbod samenstellen.  Waar ze elkaar steunen, empoweren, vrijwilligerswerk leren, vaardigheden ontdekken en ontwikkelen, maar vooral lekker zichzelf kunnen zijn. Een plek die zij zelf beheren, gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor dragen. Een eigen plekje waar ze kwetsbaar kunnen zijn en stappen zetten naar een sterk en weerbaar ik.
 
Overdag kunnen vrouwen uit de buurt de locatie gebruiken om eigen activiteiten te organiseren. We brengen deze twee generaties ook bij elkaar door gezamenlijk op te trekken. Hierdoor realiseren we inzicht in elkaars leefwereld, pakken we moeilijk bespreekbare thema's aan en creëren we begrip voor elkaars keuzes.
 
De locatie wordt ingericht door de meiden, want het moet een huiselijk gevoel geven aan het. Uiteraard moet het zo ingericht zijn dat we de ruimte kunnen gebruiken voor verschillende activiteiten zoals jongeren yoga, presentaties, dans, huiswerk ondersteuning, dialoog sessies of gezamenlijk bakken.
De ruimte heeft een keuken, zithoek, inklapbare en verschuifbare meubilair,  geluidsinstallatie en voelt aan als een grote huiskamer.
 
De meiden krijgen ondersteuning met beheer- en onderhoudswerkzaamheden. We geven verantwoordelijkheden aan de meiden zodat ze de studio gaan eigenen. Ze krijgen hulp bij het aanvragen, opzetten en begeleiden van activiteiten. Ook begeleiden we de meiden naar jongerenwerkers en allerlei formele en informele netwerken. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Gebruiker verwijderd | 23 juli 2021 10:56

waarom precies alleen voor meiden? jongens houden niet van koken?

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren