Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 46 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Verduurzaming parkeerterrein kdv Hodenpijlkade

Door: Gebruiker verwijderd
19 juli 2021

Afsluiting en vergroening van het parkeerterrein van het kinderdagverblijf (kdv) Impuls De Groeituin.

Het plan bestaat uit  (1) het afsluiten en (2) het vergroenen van het parkeerterrein van het kinderdagverblijf aan de Hodenpijlkade.
(1) Op het parkeerterrein is veel overlast door zogenaamde hangparkeerders die na sluitingstijd van het kinderdagverblijf in en om hun auto chillen. Ze laten veel rotzooi achter die ze gewoon door hun autoraam op straat gooien en dat waait ook het water in. Sinds kort ruim ik samen met mijn vriend bijna elke week het afval op, maar er is haast geen beginnen aan; een dag later ligt er weer net zo veel troep. Een oplossing hiervoor is het afsluiten van het parkeerterrein door middel van een hek dat 's avonds wordt gesloten door de kinderopvang waardoor er geen hangparkeerders meer kunnen komen.
(2) Door klimaatverandering hebben we steeds meer te maken met wateroverlast door extreme regenbuien. Denk aan de hevige buien en overstromingen in Zuid-Limburg, België en Duitsland die nu gaande zijn (juli 2021). Het parkeerterrein bestaat momenteel uit tegels waardoor regenwater niet de grond in kan trekken. Een oplossing hiervoor is groen/blauw parkeren door middel van het plaatsen van Rain(a)way tegels. Dit zijn berijdbare tegels met open structuren die gevuld worden met gras of mos. Water kan dan makkelijker de grond in en opgenomen worden waardoor de riolen minder belast worden. Tevens zorgt groen voor een mooiere uitstraling en verkoeling. Win-winsituatie voor mens en natuur.


Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren