Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2021

Haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 61 van de 40.

Status

Dit plan is haalbaar en door naar de stemfase

Wees tegen pesten (Sexting & grooming)

Door: Gebruiker verwijderd
19 juli 2021

In bv. Nieuw-West zijn de kinderen / jongeren niet altijd op de hoogte van de gevolgen van (online) pesten of het versturen van een foto.

Na incidenten op het internet te hebben gelezen van kinderen / jongeren die zelfmoord hebben gepleegd na gepest te zijn vind ik het tijd om iets te doen. Dit kan zijn dat ik langs scholen ga en de jongeren door middel van een interactieve voorlichting bewust maak van de gevaren van pesten, sexting en grooming en nog meer bv. waar je eventueel terecht kan. Als ik het nodig vind om sport hierbij toe te voegen om de doelgroep sterker in hun schoenen te laten staan zou ik dit ook willen doen. 

Om men van pesten bewuster te maken wil ik actief het woord "wees tegen pesten" verspreiden door truien met "wees tegen pesten" aan de achterkant te verspreiden en te flyeren.

De kinderen / jongeren kan ik meenemen in mijn verhalen voornamelijk ook, omdat ik actief ben als jongerenwerker en ook echt weet wat er speelt en hoe ik deze jongeren kan bereiken.  Zo kan ik de voorlichting indien nodig structureel update. 

Amsterdam en veel andere plekken hebben dit nodig. Hiermee kunnen kinderen en jongeren voorzichtiger met elkaar, zichzelf en sociale media omgaan. 

Argumenten

Argumenten voor

Nog geen argumenten voor

Argumenten tegen

Gebruiker verwijderd | 21 juli 2021 12:54

Pesten is een vorm van vernedering. Dat doet een mens niet goed.

Reageren


Gebruiker verwijderd | 23 juli 2021 10:48

heel mooi initiatief maar past niet bij een buurtbudget. is meer iets om vanuit onderwijsbudgetten te bekostigen en grootschaliger aan te pakken, want geldt voor elke buurt

Reageren


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren