Spring naar inhoud

Buurtbudget Slotervaart

Maak jouw droom voor de buurt waar!

Bewoners weten wat goed is voor hun buurt en wat beter kan. Daarom stelt stadsdeel Nieuw-West elk jaar buurtbudget beschikbaar. Iedereen kan voor elke buurt plannen insturen. Daarna kiezen bewoners de beste plannen voor hun buurt uit. Welke plannen kies jij?

Verdeel € 240.000,- over jouw favoriete plannen

Woon je in Slotervaart? Dan kan je tussen 25 oktober en 29 november 2021 stemmen voor het buurtbudget. Alle bewoners in Slotervaart van 12 jaar en ouder ontvangen per post een stemcode.

Bekijk de plannen en stem

Wil je meer informatie over Buurtbudget Slotervaart

Hoe zijn de plannen tot stand gekomen? Hoe ziet het stemproces eruit en hoe wordt bepaald welke plannen uiteindelijk uitgevoerd worden?

Lees hieronder hoe het werkt

Hoe zijn de ingestuurde plannen beoordeeld?

Van de ingestuurde plannen zijn er 29 plannen als haalbaar beoordeeld. Zit jouw plan niet bij de haalbare plannen? Bekijk de reactie op de ingestuurde plannen in het Archief.

Ga naar het archief
Hoe het werkt
Buurtbudget envelop met stemcode
1. Vind jouw stemcode in de Buurtbudget envelop

Alle bewoners van de Aker, Sloten en Nieuw Sloten van 12 jaar en ouder ontvangen vanaf 25 oktober 2021 een persoonlijke stemcode via de post. Op de buitenkant van de envelop staat duidelijk dat daar jouw stemcode voor het buurtbudget in zit.

De beste plannen voor jouw buurt uitzoeken
2. Bekijk welke plannen jij het beste vindt voor jouw buurt

Op deze website kun je bekijken welke plannen geselecteerd zijn voor de stemfase van het Buurtbudget. Je kunt meer lezen over de plannen en ze met elkaar vergelijken.

Het geld verdelen over de beste plannen
3. Verdeel € 154.000,- over jouw favoriete plannen

Van 25 oktober tot en met 25 november 2021 12.00 uur kan je stemmen. Je kiest minimaal 3 en maximaal 5 plannen. Je hebt jouw persoonlijke stemcode nodig om je keuze te kunnen versturen.

De meest populaire plannen worden uitgevoerd
4. De meest populaire plannen worden uitgevoerd

De plannen die het vaakst zijn gekozen door bewoners van de Aker, Sloten en Nieuw Sloten en die binnen het budget passen worden uitgevoerd. Op 2 december 2021 wordt bekendgemaakt welke plannen uitgevoerd worden.

Achtergrondinformatie

Waarom Buurtbudget Slotervaart?

Bewoners weten wat goed is voor hun buurt. Daarom heeft de gemeente buurtbudgetten vrijgemaakt waar bewoners zelf over gaan. In Nieuw-West konden bewoners met plannen komen voor hun eigen buurt. Nu kunnen bewoners binnen elk gebied die zelf samen begroten. 

 

Wat ging eraan vooraf?

In de maanden juni en juli hebben bewoners in heel Nieuw-West samen 240 plannen ingediend. Daarvan hebben 138 plannen de drempel van minimaal 40 likes gehaald. 40 van die plannen waren voor Slotervaart. Deze plannen gingen door naar de haalbaarheidscheck. Tijdens de haalbaarheidscheck bleken 28 plannen uitvoerbaar te zijn. Je kan nu kiezen uit de haalbare plannen en zo het beschikbare budget verdelen.

 

De meest populaire plannen worden uitgevoerd

Er is € 864.000,- beschikbaar voor plannen in Nieuw-West. Het totale budget wordt verdeeld over de 4 gebieden:

 • € 255.000,- voor Geuzenveld, Slotermeer, Sloterdijken

 • € 240.000,- voor Slotervaart

 • € 215.000,- voor Osdorp

 • € 154.000,- voor De Aker, Sloten en Nieuw-Sloten

De plannen die het vaakst zijn gekozen per gebied door bewoners en die binnen het budget passen worden uitgevoerd. Op 2 december 2021 wordt bekend gemaakt welke plannen uitgevoerd worden met daarbij een uitleg hoe deze uitslag tot stand is gekomen.

Spelregels

 • Alle personen van 12 jaar en ouder, die op 4 oktober 2021 stonden ingeschreven op een adres in Slotervaart, kunnen stemmen.
 • Je kunt stemmen vanaf 25 oktober 2021 tot en met 29 november 2021, 12.00 uur.
 • Je kunt stemmen op jouw favoriete plannen met de persoonlijke stemcode die je in de brievenbus hebt gekregen. Je kunt op minimaal 3 plannen en maximaal 5 plannen stemmen.
 • De plannen met de meeste stemmen die passen binnen het budget zullen worden uitgevoerd in 2021. Samen bedragen alle plannen maximaal € 154.000,-.
  • Restbudget? Er is € 154.000,- beschikbaar. Het kan zijn dat bewoners zo stemmen dat er een ‘restbedrag’ overblijft (bijvoorbeeld, de 5 plannen met de meeste stemmen kosten samen € 150.000,-, maar het zesde plan kost €40.000,-. Dat plan past dus niet meer binnen het budget). Dan gaan we door tot het eerstvolgende plan dat wel binnen het resterende bedrag past.
  • Is dat niet mogelijk, dan blijft het geld in het lopende jaar gereserveerd voor eventuele extra kosten voor andere buurtbudget-plannen. Pas als het daar uiteindelijk niet voor wordt benut, vloeit het budget terug naar de algemene middelen.
 • De haalbaarheid van de plannen is op hoofdlijnen beoordeeld. Het stadsdeel kan dus geen garantie geven dat de winnende plannen per definitie naar de wens van de planindieners worden uitgevoerd. Bij de verdere uitwerking van de gekozen plannen dient bijvoorbeeld rekening te worden gehouden met wetgeving zoals bestemmingsplannen, vergunning mogelijkheden, beschikbare ruimtes, en dergelijke.

Uitslag

De uitslag wordt bekendgemaakt op 2 december 2021 tijdens een feestelijke (digitale) bijeenkomst. Ook wordt het gepubliceerd via deze website, op facebook en via de digitale kanalen van Stadsdeel Nieuw-West.

Hulp nodig?

Neem contact op als je hulp nodig hebt bij het stemmen: 06 3900 4343 of buurtbudgetNW@amsterdam.nl

Ken je iemand die moeite heeft met computers of internet? Wij hebben een papieren overzicht beschikbaar van alle plannen waar je uit kunt kiezen. Je kunt een exemplaar opvragen via telefoon, email of Whatsapp. Deze wordt dan bij je thuis bezorgd. Nadat je 3, 4 of 5 plannen hebt gekozen kun je telefonisch jouw stem doorgeven. Hou de brief die je hebt ontvangen bij de hand wanneer je belt, je hebt je stemcode nodig.

Tijdlijn

14 juni - 19 juni

Plannen insturen

14 juni - 26 juli

Plannen liken, argumenten plaatsen en campagne voeren

26 juli - 22 augustus

Sessies om plannen te concretiseren en samenwerkingen te zoeken

23 augustus - 24 oktober

Haalbaarheidstoets ingestuurde plannen

25 oktober - 29 november, 12.00 uur

Bewoners verdelen € 240.000,- over hun favoriete plannen

2 december

Gekozen plannen worden bekendgemaakt!

Contact

Heb je nog vragen? Bekijk eerst of je het antwoord kunt vinden bij de Veelgestelde vragen. Als je geen antwoord hebt kunnen vinden op jouw vraag, mail deze dan naar buurtbudgetNW@amsterdam.nl, of bel of WhatsApp naar 06 3900 4343.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren