Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West

Terug naar overzicht
Dit plan is haalbaar

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 70 van de 40.

Status

Dit plan is door naar de stemronde.

Een kas om plantjes weg te geven.

Door: paul philipsen
30 juni 2022
Projectteam | 18 okt. 2022, 15:15

Het plan is beoordeeld als haalbaar. Tuinpark de Bretten faciliteert de kweekmaterialen en de grond. Dit plan draagt bij aan meer (kennis over) groen in de buurt

We willen graag plantjes kweken om weg te geven. Samen met tuinders buurtgenoten en onze toekomstige buren in Havenstad

Volkstuinpark de Bretten is een schitterend park. 
Wij willen als volkstuinpark binding met onze buren. Veel van onze tuinders wonen in Geuzeveld, maar voor niet-tuinders is het tuinpark toch onbekend terrein. De Haarlemmerweg lijkt soms wel een onneembare. barrière  
We hebben nu twee 30 jaar oude kasjes waar we onder de bezielende leiding van Henk het hele jaar door plantjes opkweken om weg te geven. Iedereen kan plantjes meenemen van de tafel buiten de kas.
Tweemaal per jaar organiseren we de Bettenbazaar, een plantjes- en rommelmarkt. De markt wordt georganiseerd door Tuinder Dian. 
We willen graag plantjes kweken samen met tuinders van Volkstuinpark de Bretten en buurtgenoten om weg te geven. Daarnaast willen we ouderen en groepen scholieren in de gelegenheid stellen om samen met tuinders het wonder van de kweek te ervaren. Niks mooier dan van zaad mooie planten op te kweken en die dan weg te geven. 
De afgelopen jaren hebben we onze kas opgeknapt en de toegang en de vloer opnieuw bestraat. Maar de kas is lek, te klein, te laag en eigenlijk aan zijn eind. We kunnen daarin nu niet met groepjes werken en voor ouderen is de kas slecht toegankelijk. We willen een nieuwe kas die toegankelijk is voor iedereen. De kas is een inspirerende plek en dat moet zo blijven.
Mede met het oog op de toekomst, heel veel nieuwe buren in de te bouwen Havenstad, willen we dus een grotere kas waar we ruim plantjes kunnen kweken. We weten dat ons tuinpark in Sloterdijk ligt, maar  we voelen ons erg verwant met Geuzeveld.


Argumenten

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren