Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2023 | Sloterdijk Nieuw-West | Stemfase

stemmen

De uitslag is bekend voor Sloterdijk Nieuw-West

Dit jaar hebben we voor Nieuw-West in totaal € 844.000,- buurtbudget beschikbaar. Daarvan is € 6.119,- voor Sloterdijk Nieuw-West bestemd. Omdat u het beste weet wat uw buurt nodig heeft, kon u meebeslissen over de verdeling van dit budget. De uitslag is inmiddels bekend.

Gekozen plan

  • Buiten bij de buurtkamer
    Voor de verbondenheid van de nieuwe wijk Sloterdijk Stationskwartier is Buurtkamer Lycka een belangrijke ontmoetingsplek. Het plan is om de buitenplek van de buurtkamer ook aantrekkelijk te maken. Er komt een bankje of picknicktafel waar bewoners aan kunnen zitten. Ook komen er buiten planten, een insectenhotel en een buurtbibliotheek waar bewoners gratis een boek kunnen pakken. 

 

Bewoners van 12 jaar en ouder konden tot en met 27 november 2023 stemmen op de plannen voor hun buurt. In Sloterdijk Nieuw-West mocht u 1 favoriet plan uitkiezen. U heeft hiervoor een brief ontvangen met een persoonlijke stemcode.

Contact

Veelgestelde vragen
buurtbudgetnw@amsterdam.nl
Bel 06 3900 4343
WhatsApp
Naar Buurtbudget Nieuw-West en het plannenarchief

15 mei tot en met 26 september

Plannen indienen en haalbaarheidstoets

24 oktober tot en met 27 november

Stemmen

Eind november 2023

Feestelijke bekendmaking van de uitslag

Hoe werkt buurtbudget?

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. De gemeente bekijkt na de planindienfase of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Tijdens de stemfase kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen die de meeste stemmen hebben gekregen en die passen binnen het gebiedsbudget, worden uitgevoerd.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren