Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2023 | Slotervaart | Stemfase

stemmen

De uitslag is bekend voor Slotervaart

Dit jaar hebben we voor Nieuw-West in totaal € 844.000,- buurtbudget beschikbaar. Daarvan is € 241.461,- voor Slotervaart bestemd. Omdat u het beste weet wat uw buurt nodig heeft, kon u meebeslissen over de verdeling van dit budget. De uitslag is inmiddels bekend. Dit zijn de plannen die door de bewoners gekozen zijn.

De gekozen plannen

 • Wilde bloemen, blije bijen
  Er komt een groenstrook met wilde bloemen langs het Slotervaartziekenhuis. Dat trekt bijen, hommels, vlinders en andere insecten aan. In totaal wordt er 500 vierkante meter aan bloeiende planten en bloemen toegevoegd in Slotervaart.
 • Activiteiten op en rond het Sierplein
  Er worden activiteiten en evenementen georganiseerd op en rondom het Sierplein voor meer gezelligheid en ontmoeting op het plein en om de diversiteit van de buurt te vieren. Er komen een of meerdere themamarkten, zoals bijvoorbeeld een rommelmarkt, biologische markt of een kerstmarkt. Ook wordt er een dansevenement georganiseerd op het plein. 
 • Samen ons August Allebéplein groener en gezelliger
  Een gezellig August Allebéplein voor iedereen. Groener, schoner en kleurrijker. Een fijne plek waar bewoners elkaar ontmoeten met bankjes, groen en gezellige activiteiten.
 • Vergroen de stoep
  Het plan is om planten- en bloembakken te plaatsen op de stoep van de Ottho Heldringstraat. Deze bloembakken zijn gevuld met onderhoudsarme vaste planten. Het plaatsen van planten zorgt voor een prettige groene omgeving.
 • Laagdrempelige bijeenkomsten voor eenzame ouderen
  Er worden 10 bijeenkomsten georganiseerd in Slotervaart voor eenzame ouderen. Iedere bijeenkomst heeft een thema. De ene keer wordt er bingo gespeeld, de andere keer komt er iemand langs om voorlichting te geven over een bepaald onderwerp. Tijdens alle bijeenkomsten wordt er gezamenlijk geluncht. 
 • Wekelijks wandelen met ouderen in Slotervaart
  In Slotervaart wonen veel ouderen die niet genoeg bewegen. Er worden wandelingen georganiseerd speciaal voor hen, rekening houdend met hun gezondheid. Tijdens deze wandelingen kunnen bewoners ook met anderen praten en nieuwe vrienden maken. Na de wandelingen wordt er gezamenlijk geluncht. Zo wordt het een gezellig uitje. 
 • Meer aandacht voor kinderen met een beperking
  Kinderen met een beperking kunnen niet altijd deelnemen aan sportevenementen en activiteiten. Daarom is het plan om vier keer per jaar een sportevenement te organiseren waarbij speciale aandacht wordt gegeven aan kinderen met een beperking. Ook kinderen zonder beperking zijn welkom en kunnen meedoen. 
 • Buurtmaaltijden in het groen
  In de Stadskas van Toorop zijn bewoners op zondagmiddag welkom voor een gratis gezonde lunch. De maaltijden worden bereid van gered voedsel, zo wordt voedselverspilling tegen gegaan. Door samen te eten worden bewoners uit de wijk met elkaar in contact gebracht. 

 

Bewoners van 12 jaar en ouder konden tot en met 27 november 2023 stemmen op de plannen voor hun buurt. U heeft hiervoor een brief ontvangen met een persoonlijke stemcode.

Nieuw dit jaar is dat tenminste 30 procent van het budget wordt besteed aan sociale plannen. Lees hierover meer onder Veelgestelde vragen.

Contact

Veelgestelde vragen
buurtbudgetnw@amsterdam.nl
Bel 06 3900 4343
WhatsApp
Naar Buurtbudget Nieuw-West en het plannenarchief

15 mei tot en met 26 september

Plannen indienen en haalbaarheidstoets

24 oktober tot en met 27 november

Stemmen

Eind november 2023

Feestelijke bekendmaking van de uitslag

Hoe werkt buurtbudget?

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. De gemeente bekijkt na de planindienfase of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Tijdens de stemfase kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode.

De plannen die de meeste stemmen hebben gekregen en die passen binnen het gebiedsbudget, worden uitgevoerd. Nieuw dit jaar is dat tenminste 30 procent van het gebiedsbudget wordt gereserveerd voor sociale plannen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren