Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2023

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar buurtbudgetnw@amsterdam.nl of bel/WhatsApp met 06 3900 4343

Wij zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!

Wat is een buurtbudget?

Met het buurtbudget kunnen bewoners, ondernemers en organisaties plannen indienen die ten goede komen aan de buurt. Daarna worden de plannen getoetst op haalbaarheid. Vervolgens stemmen bewoners van 12 jaar en ouder in Nieuw-West op deze plannen. Zo bepalen zij waar het geld aan wordt besteed. In 2019 en 2020 was het buurtbudget beschikbaar in Geuzenveld, Slotermeer. Sinds 2021 is het buurtbudget voor heel Nieuw-West beschikbaar.

Ik ben geen bewoner van Nieuw-West, maar wil wel graag een plan insturen. Kan dat?

Jazeker! Naast bewoners kunnen ook (vrijwilligers-)organisaties en ondernemers met een sterke, aantoonbare binding met de buurt plannen indienen.

Ik kon toch al eerder plannen indienen?

Klopt, sinds 2019 bestaat het buurtbudget. Sindsdien kunnen er jaarlijks plannen worden ingediend bij het buurtbudget. Dit jaar is er € 844.000 beschikbaar.
Daarnaast kunt u ook ideeën voor uw buurt altijd kenbaar maken bij de gebiedsmakelaar van uw buurt of bij de stadsdeelcommissie. Ook kunt u het hele jaar door voor wijkgerichte activiteiten in Nieuw-West een bewonersinitiatief indienen bij Eigenwijks (Geuzenveld, Slotermeer, de Aker, Sloten & Nieuw-Sloten), de Buurtzaak (Slotervaart) of Combiwell (Osdorp en Slotervaart). Voor wijk-overstijgende activiteiten kunt u een aanvraag indienen bij fonds voor Nieuw-West.

Ik ben niet zo handig met computers. Hoe kan ik toch een plan indienen en likes verzamelen?

Neem contact met ons op, dan helpen wij u graag. U kan ons bereiken via de telefoon: [06 3900 4343]. Ook is het mogelijk een plan in te dienen via een papieren formulier. Dit sturen wij dan toe per post.

Ook is het mogelijk om de 40 handtekeningen te verzamelen op papier. Noteer dan op papier uw naam, de naam van uw plan, en daaronder de namen, postcodes en handtekeningen van de 40 personen die uw plan steunen. Maak een foto van het formulier en stuur dit ons via mail/Whatsapp.
Komt u er niet uit? Neem contact op met ons via [06 3900 4343].

Ik heb een plan ingediend, maar ik wil mijn plan graag wijzigen. Kan dat?

U kan uw plan aanpassen zolang er nog geen likes (of dislikes) zijn uitgebracht of een argument bij is geplaatst. U moet hiervoor ingelogd zijn met het e-mailadres waarmee u uw plan heeft ingestuurd. Is er al wel op uw plan gereageerd, maar wilt u toch nog wat aanpassen? Mail dan uw verzoek naar buurtbudgetnw@amsterdam.nl en dan kijken we hoe we u kunnen helpen.

Waarom heb ik 40 likes nodig om mijn plan door te laten gaan naar de volgende ronde?

Stadsdeel Nieuw-West vindt het belangrijk om te weten of er draagvlak in de buurt is voor een plan. Daarom vragen we bewoners ook te liken en reageren op de plannen door middel van argumenten. De argumenten uit de buurt en de likes geven ons een goed beeld van het draagvlak.

Ik heb meer dan 40 likes/handtekeningen. Heeft dat nog een voordeel?

Alle plannen met ten minste 40 likes gaan door naar de volgende ronde. Het maakt niet uit hoeveel likes u heeft behaald, als het er maar 40 zijn. Plannen met meer dan 40 likes hebben geen extra voordeel.

Hoe kan ik mijn ingediende plan op delen, bijvoorbeeld op mijn Facebookpagina, Twitter, Whatsapp?

Op uw planpagina vindt u rechts bovenaan onder het kopje ‘Deel dit voorstel’ knoppen om uw plan te delen via Facebook, Twitter en e-mail. U kunt ook de URL van uw planpagina kopiëren uit de adresbalk van uw internetbrowser en vervolgens delen waar u dit wilt.

Ik heb me vergist en wil mijn mening veranderen. Kan ik mijn stem en argument nog veranderen?

Ja, dat kan. Door opnieuw op de stemknop ‘voor’ of ‘tegen’ (de like button) te klikken kunt u uw like aanpassen of ongedaan maken. Nadat u een argument geplaatst heeft, kunt u deze wijzigen of verwijderen via de iconen in de rechter bovenhoek.

Mag ik meerdere plannen indienen voor buurtbudget Nieuw-West?

Alle plannen met 40 likes of handtekeningen, worden getoetst op haalbaarheid door het stadsdeel. Dit kan gevolgen hebben voor uw plan. In overleg met u, past het stadsdeel eventueel het plan aan. Daarna komen alle haalbare plannen opnieuw op de website. Alle bewoners van 12 jaar en ouder in Nieuw-West ontvangen een stemcode per post om te stemmen op de website. Daarmee kunnen bewoners hun 3 tot 5 favoriete plannen kiezen in hun eigen gebied. Zo bepalen de bewoners van Nieuw-West welke plannen worden gekozen. De gekozen plannen worden in het jaar daarop uitgevoerd. Bekijk ook de tijdlijn op de homepage.

Wat gaat er gebeuren na de plan indienperiode?

Alle plannen met 40 likes of handtekeningen, worden getoetst op haalbaarheid door het stadsdeel. Dit kan gevolgen hebben voor uw plan. In overleg met u, past het stadsdeel eventueel het plan aan. Daarna komen alle haalbare plannen opnieuw op de website. Alle bewoners van 12 jaar en ouder in Nieuw-West ontvangen een stemcode per post om te stemmen op de website. Daarmee kunnen bewoners hun 3 tot 5 favoriete plannen kiezen in hun eigen gebied. Zo bepalen de bewoners van Nieuw-West welke plannen worden gekozen. De gekozen plannen worden in het jaar daarop uitgevoerd. Bekijk ook de tijdlijn op de homepage.

De site werkt niet. Waar moet ik dit melden?

Het spijt ons dat u niet op de site kunt of dat bepaalde onderdelen niet werken. We willen zo snel mogelijk oplossen. Graag ontvangen wij een e-mail via buurtbudgetnw@amsterdam.nl. Vertel kort waar het mis gaat (welke stap in het proces) met, indien mogelijk, een screenshot van de foutmelding/de pagina. Vertel ook op welk apparaat dit gebeurt (computer, tablet of telefoon) en in welke internet browser (chrome, internet explorer, firefox, safari, etc). Hoe vollediger u uw probleem omschrijft, hoe sneller we u kunnen helpen.

Hoe veilig is deze site?

Buurtbudget Nieuw-West neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

Waarom is de inlog/registratielink maar 48 uur geldig?

Voor uw eigen veiligheid is de link in de ontvangen e-mail maar 48 uur geldig. Na registratie herkent onze server telkens wanneer u inlogt weer dat u het bent. Wel zo makkelijk!

Waarom heb ik geen wachtwoord nodig om in te loggen?

Uit gebruiksvriendelijkheid werkt deze site zonder wachtwoorden. U hoeft geen wachtwoord te onthouden om toegang te hebben tot de site. Bovendien vinden wij het veel veiliger om geen wachtwoorden op te slaan van onze gebruikers. Op die manier kunnen wij de privacy het beste waarborgen.

U logt in door via de knop ‘aanmelden’ direct rechts onder de menubalk uw e-mailadres in te vullen. U ontvangt dan een e-mail met een link waarop u kunt klikken (een zogeheten login-token), waarna u ingelogd bent. Dit hoeft u maar één keer te doen, want hierna blijft u bij elk volgend bezoek aan de site gewoon ingelogd!

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren