Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Nieuw-West 2023 | De Aker, Sloten, Nieuw-Sloten | Stemfase

stemmen

De uitslag is bekend voor De Aker, Sloten en Nieuw-Sloten

Dit jaar hebben we voor Nieuw-West in totaal € 844.000,- buurtbudget beschikbaar. Daarvan is € 150.533,- voor De Aker, Sloten en Nieuw-Sloten bestemd. Omdat u het beste weet wat uw buurt nodig heeft, kon u meebeslissen over de verdeling van dit budget. De uitslag is inmiddels bekend. Dit zijn de plannen die door de bewoners gekozen zijn:

De gekozen plannen

 • Laat de Molen van Sloten draaien
  De doorgeroeste wieken en vijzel van de molen zijn aan vervanging toe. Zonder goed werkende wieken en vijzel kan de molen niet draaien en de polder niet droog houden. Vervanging van de onderdelen zorgt ervoor dat de molen kan blijven draaien. De Molen van Sloten heeft daarnaast symbolische waarde voor Sloten en haar bewoners. 
 • Uitdeelmaaltijden voor minder bedeelden
  Er worden kookdagen georganiseerd om maaltijden klaar te maken die vervolgens worden uitgedeeld aan bewoners die weinig te besteden hebben. Zo ontzorgen we bewoners in deze dure tijd door een keer niet te hoeven koken, geen boodschappen te hoeven halen en toch vers en gezond eten te hebben.
 • Tegels eruit, perken met fruitboom en struiken in
  Op vier locaties worden de stenen weggehaald en worden perken aangelegd met laagstammige fruitbomen, struiken en wilde planten.  Door het planten van fruitbomen en struiken kunnen bewoners genieten van gratis biologische vruchten. Ook zorgt het voor meer groen in de buurt. Vrijwilligers uit de buurt gaan de perken onderhouden, eventueel ondersteund door een hovenier.
 • Antwerpenbaan asfalt middenberm eruit, groen erin!
  De middenberm van de Antwerpenbaan zal worden vergroend. Dit zorgt voor verbetering van de luchtkwaliteit en het regenbestendig maken van het gebied. Ook zorgt groen voor een mooiere uitstraling. 
 • Eenzaamheidsbestrijding
  Er worden 6 grote bijeenkomsten georganiseerd waar bewoners van alle leeftijden kunnen samenkomen en elkaar ontmoeten. Tijdens de bijeenkomst kunnen met elkaar in gesprek gaan, maar ook dansen. Er is een artiest die zorgt voor muziek. Ook wordt er met elkaar gegeten. Iedere keer wordt een gezonde maaltijd gekookt. 
 • Educatieve programma's voor een schoner Nieuwe Meer
  Het Nieuwe Meer is een waardevol natuurlijk ecosysteem en een belangrijk recreatiegebied voor bewoners en bezoekers. Helaas is deze omgeving erg vervuild. Daarom is het plan om een afvalcampagne op te richten en educatieve programma's voor bewoners. Op deze manier dragen we bij aan de bewustwording over afval en schoon water in het Nieuwe Meer.
 • Uitbreiding positieve Street Art in De Aker
  De afgelopen twee jaar zijn verschillende stroomkastjes in de Aker beschilderd met hulp van het buurtbudget. Dit was een succes, en daarom is het plan om nog meer stroomkastjes te beschilderen. De grijze stroomkastjes in de Aker worden beschilderd, waardoor de buurt er mooier en vrolijker uitziet. Dit wordt gedaan door een bewoner en kunstenaar uit de wijk, samen met andere buurtbewoners. 
 • Stimuleren bewegen kinderen Nieuw Sloten
  Squashlessen en scholentoernooi voor 600 kinderen van de basisscholen in Nieuw Sloten. De squashlessen voor de groepen 5 t/m 8 worden afgesloten met het jaarlijkse scholen squashtoernooi. Het scholentoernooi brengt kinderen uit Nieuw Sloten in beweging. Voor de ouders die hun kinderen komen aanmoedigen is het een leuke manier om elkaar te ontmoeten waardoor de mensen in de wijk elkaar beter leren kennen.
 • Dorpshuis Sloten en tuin opknappen
  Dorpshuis Sloten is een plek voor bewoners waar je elkaar kan ontmoeten en activiteiten organiseren. Dorpshuis Sloten is toe aan een opknapbeurt. In 2022 is daar een eerste start mee gemaakt, maar het is nog niet klaar. Met het buurtbudget kan de tuin opgeknapt worden en de inrichting binnen verbeterd worden. Het budget is voor de tuin, de aankleding binnen, het maken van een podium binnen en activiteiten. 
 • Avondverdaagse Nieuw Sloten 2024
  De Avondvierdaagse is een wandeltocht door Nieuw-Sloten op vier avonden. Het is voor alle scholen, clubs, gezinnen en wandelliefhebbers uit de buurt. Je komt in beweging en leert andere bewoners kennen.

Contact

Veelgestelde vragen
buurtbudgetnw@amsterdam.nl
Bel 06 3900 4343
WhatsApp
Naar Buurtbudget-Nieuw-West en het plannenarchief

15 mei tot en met 26 september

Plannen indienen en haalbaarheidstoets

24 oktober tot en met 27 november

Stemmen

Eind november 2023

Feestelijke bekendmaking van de uitslag

Hoe werkt buurtbudget?

 

Bewoners, ondernemers en organisaties kunnen een plan indienen. De gemeente bekijkt na de planindienfase of het plan haalbaar en uitvoerbaar is. De plannen die door deze haalbaarheidstoets komen, gaan door naar de stemfase. Tijdens de stemfase kunnen bewoners van 12 jaar en ouder stemmen op de plannen met een persoonlijke stemcode. De plannen die de meeste stemmen hebben gekregen en die passen binnen het gebiedsbudget, worden uitgevoerd.

Nieuw dit jaar is dat tenminste 30 procent van het gebiedsbudget wordt gereserveerd voor sociale plannen.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren